Terugblik 2016

06/02/2017

Assalamoe aleikum beste allemaal,

Januari is een klassieke periode om stil te staan bij de activiteiten van het voorgaande jaar. We kijken terug op mooie periode waarin we hebben gepoogd mensen bij elkaar te brengen, elkaar aan het denken te zetten, te onderwijzen, te inspireren en motiveren en zodoende hopelijk dat klein beetje verschil te maken voor de wereld van morgen. Waar hebben we ons, samen met verschillende betrokkenen, zoal mee beziggehouden? Onderstaand 2016 in vogelvlucht met een greep uit onze activiteiten:

  • Het jaar begon vol frisse energie met een brainstormsessie waarin we met meerdere enthousiastelingen (zowel oude als nieuwe gezichten) hebben besproken waar we als Groene Moslims naar toe willen. Het was een inspirerende en gezellige avond en het is mooi om te zien dat meerdere van de ideeën die toen geopperd werden ook werkelijkheid zijn geworden of in ontwikkeling zijn!

  • Pinksteren, 16 mei, stond traditiegewijs onze jaarlijkse sponsortocht gepland. Dit maal in omgeving Groesbeek. De reacties waren enthousiast en men had de smaak van het wandelen flink te pakken…

  • Onze jaarlijkse Ramadan Poster werd ontworpen, verspreid en hopelijk ook in de praktijk toegepast!

  • En we wandelden vrolijk en milieubewust door! Met de maand augustus als primeur organiseerden we elke eerste zaterdag van de maand een informele wandeltocht ergens in een mooi natuurgebied in Nederland. We hebben inmiddels meerdere uithoeken van het land mogen bewonderen, waaronder omgeving Bunnik langs de Kromme Rijn, bos- en parkgebied de Vuursche in omgeving Amersfoort, het duingebied Meijendaal bij den Haag, de Kaapse bossen nabij station Maarn en de Veluwezoom bij Dieren.

  • 2016 zag ook het begin van het Green Matters concept; terugkerende bijeenkomsten over diverse groene thema’s. Op 23 juli bekeken we de documentaire ‘Forks over Knives’ en gingen we met elkaar in gesprek over dieet en eetgewoonten. 10 december stond in het teken van ritueel slachten in Nederland; een onderwerp waar in 2017 inshaAllah nog een (praktisch) vervolg aan zal komen.

  • Aan het einde van de zomer kwam Kauthar Bouchallikht ons team versterken als nieuwe secretaris!

  • Voor de vijfde keer op een rij heeft Groene Moslims in november meegedaan aan de Boomplantdag van Natuurmonumenten en een bijdrage mogen leveren aan de vergroening van Nederland.

  • In november heeft Groene Moslims een workshop ‘Groene Identiteit’ verzorgd tijdens het studieweekend van Studentenvereniging IDEE. We kijken terug op een geslaagde activiteit!

  • Dialoog en samenwerking zijn essentieel en daarom hebben we ook dit jaar zo goed mogelijk gehoor geprobeerd te geven aan diverse verzoeken en uitnodigingen. Groene Moslims was aanwezig op de Groene Kerkendag, we hebben interviews gegeven voor Trouw, Zaman en De Linker Wang en we hebben deelgenomen aan een expertmeeting van Groenlinks.

In 2017 zullen de wandelingen, Green Matters en de Boomplantdag doorgaan inshaAllah. Verder hopen we meer samen te werken met verschillende partners, zoals studentenverenigingen en (islamitische) basisscholen. Ook verwelkomen we uiteraard altijd nieuwe ideeën en frisse input, want bovenstaande was nooit mogelijk geweest zonder de inzet van alle vrijwilligers: de groene moslims die meedenken, meedoen, de website beheren, onze Facebook pagina bijhouden, wandelingen organiseren, fotograferen, posters ontwerpen, boekjes samenstellen en ga zo maar door. Hartelijk dank!

Afsluitend kijken we graag vooruit naar twee komende activiteiten: de documentaire avond met SV ISA en de volgende maandelijkse wandeling. Hopelijk tot dan, en anders bij volgende activiteiten!

Vredige groet,

Jamilah, Kauthar & Mohammed

Wat je wellicht ook interessant vindt..

Maandelijkse wandeling september

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseren de Groene Moslims een informele wandeltocht ergens in een mooi...

Boomplantdag 2015

Groene Moslims organiseren op 7 november Boomplantdag 2015. Of je nu al jaren mee doet, of voor het eerst een eigen...

0 reacties