Groen portret van Jawad el Amrani

22/04/2018

In deze rubriek gaan we met verschillende mensen in gesprek over de persoonlijke betekenis van groen leven. Vandaag: Jawad El Amrani

Hart voor de aarde, hart voor jezelf
Mijn aandacht voor groen en natuur begon allemaal toen ik een boekje meenam van de hogeschool. Het was neergezet bij de gebedsruimte en de titel ervan sprak me erg aan: ‘Hart voor de aarde, hart voor jezelf’. Daarin staat dat de mens en de natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.
Er staan ook veel tips in van hoe je de natuur kunt bewonderen. Een tip die mij is bijgebleven is om elke dag een paar minuten buiten te lopen en bewust te zijn van alles wat je ervaart. Regen bijvoorbeeld, dat is een gunst waar planten van groeien die zuurstof voor ons produceren.

Wieg voor de mensheid
De aarde is als een wieg voor de mensheid geschapen, als uiting van Zijn Genade heeft Allah (swt) ons veel zegeningen gegeven. Volgens de wetenschap zal het uitsterven van de bij negatieve gevolgen voor het hele ecosysteem hebben. In de Koran is een hele soera besteed aan de bij, we leren daarmee stil te staan bij het belang van deze schepping.

Ik hou heel erg van de natuur, dat is ook een van de redenen dat ik in Gorinchem ben gaan wonen. Door de maandelijkse wandelingen heb ik ook veel nieuwe plekken leren kennen, ik wist nooit dat Nederland zulke prachtige gebieden heeft.
In mijn dagelijkse leven heb ik het erg druk, dat brengt stress met zich mee. Als ik ga wandelen kom ik tot rust en dat vind ik erg belangrijk.

What the Health
Ik zag laatst ‘What the Health’, een documentaire over voeding en hoe belangrijk het is om daarop te letten voor je gezondheid.

Mij werd vroeger altijd verteld dat vlees gezond is en dat je veel eiwitten moet eten, ik at dan ook bijna elke dag vlees. We hebben eiwitten ook nodig, maar in de documentaire werd aangegeven dat veel vlees eten juist niet gezond is door de manier waarop de bio-industrie omgaat met dieren en de hormonen die worden gebruikt zodat ze sneller gaan groeien. Bij biologisch vlees is dat niet het geval. Dat was voor mij een eye-opener, ik eet nu ook een stuk minder vaak vlees.

Sommige mensen in mijn omgeving gaan mee met wat ik doe voor duurzaamheid, anderen zeggen ‘schei toch uit’. Ik trek me daar niet zoveel aan en vertel mensen dat ze ook eens gewoon naar de wandelingen moeten komen. Ik daag dan ook iedereen uit om een keer mee te komen met Groene Moslims en het eens een keer te ervaren.

Foto met dank aan Hicham Ismaili Alaoui.

Wat je wellicht ook interessant vindt..

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties