Nacht van de Vluchteling 2019

22/06/2019

Precies een week geleden liepen we mee met Nacht van de Vluchteling, in Amsterdam én Rotterdam. Vanuit het bestuur liepen Sobana en Jawad mee, dit is hoe Jawad op deze bijzondere ervaring terugkijkt:

‘Met een team van ruim twintig mensen liepen we namens Stichting Groene Moslims in Rotterdam. Het was een mooie groep: de jongste deelnemer was een baby van nog geen jaar, helden Yassir en Ibrahim waren er ook, beide nog scholier. Het was zwaar, maar ook gezellig. Misschien iets te, want toen ik een foto van Sobana doorgestuurd kreeg met team Amsterdam bij de finish, moesten wij nog een heel stuk. ‘Jongens, wij moeten nu ons looptempo wat opvoeren als we allemaal thuis willen slapen.’ Om 00:30 kwamen we aan, een half uur na officiële sluiting van de finish ;).

Gelukkig stond er nog iemand van de crew te wachten om ons persoonlijk de medaille te overhandigen. Het was bijzonder, en niet alleen om de tocht zelf. Wij hebben 298 prachtige donaties mogen ontvangen met een totaalbedrag van € 6.606! Dat is mogelijk gemaakt door eenieder die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen, van het delen via social media tot aan meelopen en doneren. Mensen doneerden zelfs ná de wandeling nog!

Namens het bestuur wil ik iedereen hier hartelijk voor bedanken, samen hebben we iets voor vluchtelingen kunnen betekenen. En een speciaal bedankje voor Rachida en Türkistan, die met het idee kwamen om mee te doen. Samen maken we zo van Groene Moslims wat het is.’

Op onze Facebook pagina vind je alle mooie foto’s terug.

Wat je wellicht ook interessant vindt..

Wandeling februari 2020

Soms moeten we ons letterlijk een weg banen door de mooie gebieden die we maandelijks wandelend bezoeken, dit maal...

Iftar Groene Moslims 2019

Wat was het wederom bijzonder, elhamdoulillah. Samen vasten, wandelen, reflecteren en ontvasten. Het weer was goed, de...

Klimaatmars 10 maart 2019

Op 10 maart waren we samen met 40.000 anderen in Amsterdam voor de Klimaatmars. We hadden één boodschap: we willen...

0 reacties